Microblading

Mitä microblading on?

Microblading on kulmamuotoilua joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit joita käytämme yhteistyössä PhiBrowsin kanssa ovat 100% luonnollisia eivätkä ne ole haitallisia iholle. Toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna, tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan n. vuodessa. Jos kulmia haluaa ylläpitä, täytyy kulmiin
tehdä uusi vahvistus n. 8-12kk jälkeen ensilaitosta. Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat. Suosittelemme ottamaan 8kk jälkeen yhteyttä microblading ammattilaiseesi kulmien uusimisen vuoksi, jotta saamme ehostettua kulmiasi edelleen.

Mitä iholle tapahtuu microbladingin aikana?

Muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämmä Branko Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, jotta mittaamme sinulle täydellisen symmetriset kulmat kasvojen muotojesi mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme tee pigmentillä. Ne pyyhitään
kokonaan pois jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Bladingin aikana me käytämme PhiBrowsin erikoisteriä jotka koostuvat 11-14 pienen pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin sinne.

Microbladingin parantuminen?

Se vie yleensä viikosta kymmeneen päivään. Pienet palaset jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja kuukauden jälkeen tarvittaessa tehdään vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt enemmän. Ensimmäisen käsittelyn hinta sisältää aina myös vahvistuksen.

Esteet microbladingille?

Raskaus, imetys, HIV, diabetes, verenvuototauti, verenohennuslääkkeet, puudutusaineallergia, keloiditaipumus, isot luomet, ihottuma kulmien alueella ja alle 12kk syöpöhoidosta. Microblading ei pysy jos asiakkaalla on erittäin rasvoittuva iho tai kuiva ja hilseilevä iho.

Sattuuko microblading?

Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu ihosi kivunsietokyvstä ja ihotyypistä. Kivun tasoa on verrattavissa kulmien nyppimiseen. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Käytämme pintapuudutusainetta, joka lievittävät kipua. Puudutus laitetaan vasta ensimmäisen kierroksen jälkeen, kun ensimmäiset linjat ovat tehty. Pintapuudute haihtuu elimistöstä 2 h kuluessa.

Täytyykö ottaa vapaapäivä toimenpiteen takia?

Ei tarvitse. Töihin tai kouluun voi palata heti toimenpiteen jälkeen. Iho kulmien ympäriltä voi punoittaa hieman riippuen ihosi herkkyydestä. Väri saattaa olla tummempi kuin haluttu lopputulos, mutta se tasoittuu viikon sisällä.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Toimenpide kestää reilu kaksi tuntia. Se pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun ja microblade-toimenpiteen.

Ennen hoitoa

1. Mitä tulee tapahtumaan.
Lue ja tutustu microbladingiin. Suosittelemme sinua lukemaan microbladingista saadaksesi hyvän näkemyksen mitä toimenpiteessä tulee tapahtumaan ja miten kulmia tulee hoitaa.

2. Valmistaudu pieneen punoitukseen.
Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.

3. Tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä.
Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok. Voit myös tulla omalla kulmameikillä toimenpiteeseen, haluamme nähdä miten itse meikkaat kulmasi.

4. Ole varovainen seuraavien lääkityksien kanssa.
On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Me myös suosittelemme välttämään lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

5. Älä käytä alkoholia ennen toimenpidettä.
Älä käytä alkoholia 48h ennen toimenpidettä, se vaikuttaa verenkiertoon ja näinollen haava saattaa vuotaa normaalia enemmän.

6. Vältä tuotteita joissa on retin a:ta (tretinoiinia).
Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

7. Vältä aha ihonhoito-tuotteita ennen toimenpidettä.
Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-cidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.

8. Jos olet verenluovuttaja.
Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

9. Kulmakarvojen poisto langalla tai muilla tekniikoilla.
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.

10. Ole avoin allergioistasi ja kroonisista sairauksistasi.
Kerro microblading -ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus, imetys yms.)

Hoidon jälkeen

1. Ole tietoinen toipumisvaiheista.
Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading ammattilaisilta lisää näistä vaiheista

2. Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse.
Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella.

Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.

3. Hiero balsamia kulmiin.
Annamme asiakkaillemme mukaan rauhoittavaa balsamia, joka auttaa ihoa toipumaan nopeammin. Balsamia voi levittää iholle 24h jälkeen hoidosta. Ensimmäiset 3-5 päivää balsamia levitetään ohut kerros aamuin ja illoin. Ennen kuin levität balsamia iholle, pese iho steriili vedellä. Myös vaseliinia voi käyttää kulmien hoitamiseen.

4. Suojaa uusia kulmiasi.
Ensimmäisen 72h aikana vältä saunomista, uimista, voimakasta hikoilua ja meikkiä kulmien alueella. Esimerkiksi kloori voi heikentää värin pysymistä. Tämän kolmen päivän aikana ihossa on vielä haavoja, jolloin bakteerit yms voivat päästä helposti ihon alle. Ensimmäisen viikon ajan on myös hyvä välttää voimakasta hikoilua, solariumia ja liiallista aurinkoa.

5. Vältä solariumia
Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman vahvistuksen.

6. Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia.
Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen me suosittelemme välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.

7. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa.
Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade -ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6 kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Tämä kokemus on meidän asiakkailtamme, mutta tätä tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoista voivat lykätä microbladingin tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.

8. Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita.
Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennenkuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta paranemiseen asti.

9. Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen.
Värin pigmentti haalistuu hieman toimenpiteen jälkeen. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua. Alussa leikkauslinjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (värin uudelleen laitto 6-12 vk kuluttua microbladingista) jälkeen.

10. Toimenpiteen jälkeen asiakas on vastuussa kulmista.
Tullessasi microblading toimenpiteeseen sitoudut hoitamaan kulmiasi ja noudattamaan ennen- ja jälkihoito-ohjeita. Tullessasi toimenpiteeseen allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen paikanpäällä. Muistathan, että hoitamalla kulmiasi oikein ja ohjeiden mukaisesti, paranevat ne nopeammin ja tulos pysyy hyvänä!